Acupunctuur

Acup2.JPGAcupunctuur beïnvloedt ook de energiehuishouding in ons lichaam en zet het lichaam aan tot zelfregulatie. Net als de andere disciplines Qigong, Voeding en Massage dat kunnen.Ac1
Behandeling met acupunctuur is gericht op het verhogen van de natuurlijke weerstand waardoor ziektes mogelijk worden voorkomen. Deze stimulans gebeurt door het plaatsen van naaldjes en bijvoorbeeld door gebruik van moxa op bepaalde acupunctuurpunten. Moxeren is verwarmen door een soort sigaar van Bijvoetkruid.

Daarnaast  werkt acupunctuur goed en effectief bij het verlichten van pijnklachten en meer diffuse klachten. Hiervoor is een specialisatie gevolgd volgens de Balansmethoden van Dr. R. Tan  (en Master Tung).
Deze bestaan uit o.a. een local balance, matrix balance, global balance, meridian conversion.

Acup1.JPG

acu_1Eerst wordt een diagnose (vragen, pols voelen, tong bekijken) gesteld volgens de Chinees Geneeskundige visie en dan wordt een individueel behandelplan opgesteld. Door overleg en bewustwording kan men ook zelf meewerken aan het genezingsproces door bijvoorbeeld voeding en leefwijze aan te passen.

Een combinatie met andere onderdelen van de Chinese Geneeskunde zoals Qigong, Voeding en Massage geven extra ondersteuning aan het helingsproces (zie ook de andere pagina’s van deze site).

De Wereld Gezondheidsorganisatie heeft een lijst opgesteld met indicatiegebieden voor Acupunctuur waaronder: vele soorten pijn, spijsverteringsklachten, vermoeidheid, slaapproblemen, menstruatieklachten, overgewicht, allergieën.
Acupunctuur en de Chinese Geneeskunde als geheel wordt in Nederland onder alternatieve geneeskunde geplaatst. In China is de Westerse Geneeskunde een alternatieve geneeswijze.

blaadjesBehandelingen zijn ook (tegelijk) mogelijk met:

  • ooracupunctuur
  • cuppen
  • moxa of moxalampen
  • compressen
  • guasha
ooracupunctuur

ooracupunctuur

moxa

moxa

2015-08-21-16.02.08

moxalamp

2016-05-03-13-29-29

cuppen met acupressuur

2016-05-03-13-19-01

guasha

blaadjesSpeciale individuele trajecten:

  • Stoppen met roken (met ooracupunctuur gecombineerd).
  • ‘Vullen of Voeden’ met Oost en West: Gewichtsbeheersing

Behandelingen worden gegeven op afspraak.
Vanaf januari 2017 zijn gekwalificeerde acupuncturisten (CPION) gelijk gesteld met BIG-geregistreerde acupuncturisten en vrijgesteld van btw.
Lokatie: Daarlerveenseweg 26 te Vriezenveen (west). Zie bij “Agenda”.

blaadjesScholingen gevolgd bij:
Qing-Bai (diverse docenten), M. Cornelissen, D. Sommers, K. Oosting:
Chinese puntnamen, Oor-acupunctuur deel 1, 2 en 3, Effectief pijn behandelen met Dr. Tan Balansmethode, deel 1 t/m 4 en Master Tung.