Recepten Voorjaar

Vanuit de aarde ontspringt de levenskracht van het Element Hout. De energie stijgt op en dijt uit. Deze periode is de tijd van plannen maken, ideeen uitwerken, creativiteit en er op uit gaan. De voeding die ons voedt in deze tijd zijn samentrekkend van aard. Denk hierbij aan een beetje zure voeding als citroenen, donkergroene bladgroente. Ook tarwe valt onder Hout. Alsof er even “geknepen” wordt in de organen Lever en Galblaas om de spijsvertering extra te stimuleren en het bloed te voeden.

blaadjesTabbouleh (salade)

Een frisse salade, geïnspireerd op de Libanese keuken.

Ingrediënten (4 personen):

  • Bulgur (1 kop)
  • 2 bosjes peterselie
  • 1 handvol munt
  • verse tijm
  • 8 sjalotjes
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zeezout en peper.

Bereidingswijze:
Week de Bulgur ongeveer 20 min. in water. Kook de Bulgur gaar. 
Snij de kruiden fijn. Snij de groenten in kleine stukken. Meng de kruiden, citroensap, zout en peper met de olie. Giet het weekwater van de Bulgur af en doe het in een schaal. Mix de andere ingrediënten erbij en laat het even staan alvorens te serveren.

blaadjesAndere recepten:

  • Salade met spinazie, shiitake, misosaus
  • Limoenpastei
  • Rijstnoedelsalade